с Ботев срещу ACTA

…единственият изход из това грозно положение, в което се намира светът, е революцията, и то революция световна, незабавна, отчаяна…
Позволих си да перифразирам поетът на революцията, за да пасне геният му на належащия въпрос. Приятели, познати и хора, чиито лица не познавам, но четат това:
Войната не е мир.
Свободата не е робство.
Невежеството не е сила.
Оруел, Бредбъри, Хъгсли, Кафка и всички останали „антиутописти“ не са писали наръчници, а предупреждения. Моля, не оставяйте тези предупреждения напразни, не давайте пълната влас в ръцете на Големия брат, не разрешавайте на пожарникарите да горят книги, не бягайте към „Прекрасния нов свят“.

От около година насам показахме, че заедно сме силни. От стотици години, ако не и от хилядолетия насам, свободният човек не е бил толкова свободен, колкото в последната една. Интернет ни даде шансът да погледнем на себе си отгоре. И ние го направихме. Арабската пролет показа, че заедно сме способни да променяме националното статукво. Движението Occupy показа, че заедно сме по-влиятелни от корпоративното статукво. Annonymous показаха, че заедно можем да се защитаваме от и да атакуваме всяко статукво. Протестите срещу SOPA показаха, че заедно можем да отхвърлим мрежите на статуквото. С ACTA, статуквото ни показа, че отдавна ни е крояло примката. Въпросът е – ще седим ли удобно по местата си, за да може статуквото да ни върже отново? Ще се върнем ли към невежеството на медийната НЕ!информация?

Много се изписа по темата в последно време. За това няма да давам информация. Ще задам въпрос. Ти, гражданино на планетата Земя. Готов ли си да последваш Ботев?

Няма власт над оная глава, която е готова да се отдели от плещите си в името на свободата и за благото на цялото човечество.

Хр. Ботев

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s